Lassan kibontja szirmait az igazi március! Itt az ideje, hogy egy romantikus hétvégének a gyönyörű Dunakanyarban!

Amikor az első virágok kinyílnak, és a természet hangjai megújult erővel töltik meg az erdőket és a folyópartot, már tudhatjuk, hogy valóban elkezdődött az újév.

Kicsit az idősíkok is megkavarodnak ilyenkor, ami tökéletes hátteret ad a középkori szokások és hangulatok megelevenítésének. Visegrád tökéletes terep mindazoknak, akik magányos zarándokútra vágynak a végtelen útvonalakon, de azoknak is, akik az erdők helyett inkább a régi korok eseményeiben kívánnak elmerülni. Kezdje a tavaszt gazdag programokkal és akár a pezsgőfürdőből is élvezhető utánozhatatlan visegrádi panorámával!

Királyok hagyatéka

A Királyi Palota sokat látott falai között is lassan megelevenedik az a pompa, melyet a XV. században Mátyás király és felesége, Beatrix hozott létre a reneszánsz művészetek meghonosításával. Egy pohár bor társaságában élvezheti a loggiában helyet kapott Hercules-kútról, valamint az azt körülvevő épületről szóló történeteket, mely épület eredetijében Nagy Lajos királyunktól kezdve történelmünk nagyjai gyakran megfordultak.

Lovagi tornák

Ugyan a Salamon-torony már nem látja el eredeti funkcióját, s nem ez a fő védbástya a vidéken, viszont még mindig méltóságteljesen emelkedik ki a tájból. Tökéletes helyszín arra, hogy a régi korok lovagi tornái megelevenedjenek. Uralkodóként élvezhetik az előadást, amely után a Renaissance Étterem korhű ínyencségeit kóstolhatják meg, melyeket maga Mátyás király vagy Corvin János is bizonyosan jó étvággyal fogyasztott volna.

Stresszoldó wellness

Ugyan a reneszánsz még nem hozta el kontinentális szinten az európai ember számára a gőzkabint vagy a pezsgőfürdőt, azonban kár lenne ezeket az élvezeteket a korszellembe való belefeledkezés okán kihagyni. A tavaszi méregtelenítést is meg lehet alapozni a wellness szellemében mondjuk fényterápiás- és infraszaunákban, aki pedig a finom falatok után egy kicsit formálni szeretné az alakját, annak bátran ajánljuk fitnessz szobánkat.
A dunai panorámás pezsgőfürdő egy kellemes ital társaságában pedig kitűnően alkalmas a hétköznapi rohanás elfeledtetésére, valamint az izmok ellazítására.


Kapcsolódó ajánlataink: