A visegrádi Királyi Palota fogalom. Nem csupán a történettudomány, de a környékre látogató, múltunk iránt érdeklődő vendégek, utazók számára is. Egy hely, ahol megelevenedik a reneszánsz!

~ Szívesen részt vennék egy palotalátogatáson ~


Az 1400-as évekre szinte teljesen elhanyagolt épületegyüttest Mátyás király és a renszánsz iránt lelkesen rajongó felesége, Beatrix királyné gondolta újra, majd varázsolta a korszak európai csodájává az 1400-as évek derekán.


Bonfini feljegyzései szerint Hunyadi Mátyás visegrádi királyi palotája nem csupán vetekedett kortárs nyugat-európai társaival, de sok tekintetben meg is haladta mindazt, amit építői és tervezői európai alma materének nevezhetünk. Valójában Itáliából is rendszeresen érkeztek vendégek, hogy a csodájára járjanak mindannak, amit Mátyás és felesége megteremtett szinte a semmiből, több ezer kilométerre a reneszánsz hazájától.

Most egy olyan élménysétára invitáljunk vendégeinket, melynek során közösen, egy pohár borral a kézben járhatjuk be a híres-neves palotát, végigbarangolva a tágas, hatalmas folyosókat, termeket, s persze a pompás loggiát, s a híres Herkules-kúttal ékített, nyitott belső udvart…

A séta során professzionális vezető lesz a segítségünkre, aki beavat minket a pompás épület múltjába, fénykorába, jelenébe, s aki minden kapcsolódó kérdésünkre tudja majd a választ. Mert bizony számos kérdés felmerül mindazokban, akiket magával ragad a palota…

~ Engem is érdekel a program ~