A Hotel Visegrád itallapján nemrégiben megjelent izgalmas tételek közül szeretnénk bemutatni néhányat az elkövetkezendő hetekben.
A Visegrádi Pálinkamúzeum jóvoltából három helyi pálinkakülönlegességgel és egy szintén visegrádi GIN-el gazdagodott kínálatunk, ezek közül most elsőként a Visegrádi Pálinkamúzeum Irsai Olivér Szőlő Pálinkát szeretnénk bemutatni.

Az Irsai Olivér szőlőfajtát elsősorban a borászat világából ismerhetjük; az 1930-ban Kocsis Pál által nemesített magyar fajtából készült fehér borok könnyedén felismerhetőek gyümölcsös illatukról, gazdag, telt ízvilágukról. Amikor e szőlőfajtából készítünk pálinkát, szintén felbukkannak a jól ismert jegyek: csapongó érzékiség, üdeség, érzékszerveket könnyed módon szórakoztató, ám egyáltalán nem tolakodó, telt ízek. A pálinka lecsengése hosszú, karaktereinek egyik legfontosabb eleme pedig az a frissesség, amely összetéveszthetetlenné teszi a karakterben még akár oly hasonlóan gyümölcsös  tételekkel is.

Fontos megállapítani, hogy a szőlőpálinka nem törköly; annál jóval légiesebb, illatos párlat.
A lebogyózott szőlőfürt szemei préselés nélkül, a teljes musttartalommal kerülnek erjesztésre, a pálinka karakteres ízei ennek köszönhetően akár percekkel a kóstolást követően is vissza-visszatérnek.

Aki most ismerkedne a szőlőpálinkák világával, ugyanúgy tökéletes tételre talál a Visegrádi Pálinkamúzeum Irsai Olivér Szőlő Pálinkában (40º), akárcsak a témakörben már jártas gourmand felfedező.