Sokan kérdezik tőlünk, hogy az esős őszi idő függvényében érdemes-e Visegrádra látogatni.
A válaszunk egyértelmű igen. Hogy miért?

vis_kodos

Visegrád őszi látképe.

Természetesen annak okán, hogy a visegrádi látványosságok és izgalmas programok egy nagyon komoly hányada abszolút időjárás független. Mert bár esőben és ködben nem javasoljuk senkinek, hogy gyönyörködjön a Dunakanyar panorámájában a Fellegvár teraszár

ól, erre nincs is semmi szükség. Mert látnivalókban igencsak bővelkedünk az egyébként emblematikus Visegrádi vártól függetlenül is.

 

Séta a Királyi Palotában

Ahhoz, hogy egy pohár finom borral a kezünkben végigjárjuk Mátyás híres palotájának termeit és szobáit, sem esőkabát, sem kimondottan meleg ruházat nem kell.

Az érdekes tárlatvezetés során a legundokabb novemberi esőt is elfeledheti, aki velünk tart.
Utána pedig semmi akadálya egy nagyszerű vacsorának mondjuk a Renaissance Étteremben, ha már úgyis felvettük a középkor fonalát…

Egy kis lélekmelengető a Pálinkamúzeumban?

Mivel a nálunk megszálló csoportok, családok, baráti társaságok számára kisbuszos transzfert biztosítunk városunk egész területére, nem okozhat gondot egy kellemes látogatás a Rév utcai, eldugott kis Pálinkamúzeumhoz sem.

Aki szereti a jó magyar pálinkát, az tudja, hogy ősszel nincs is vigasztalóbb a borús, párás hűvösben, mint egy korty szívmelengető pálinka.

A múzeumban nem csupán az derül ki, hogy mi van a poharunkban, de az is, hogy miképpen jut el hagyományos módon a gyümölcs a fáról egyenesen a finoman ívelt talpas pohárba.
Na, ennél a leírásnál azért egy kicsivel bonyolultabb a helyzet. Ha kíváncsi rá, szívesen elvisszük!

Lovagi torna esőben is, hóban is

A Szent György Lovagrend tagjainak nem okoz gondot sem az eső, sem a jég, sem a hó, amiképpen a tűző júliusi napsütés sem.

Ellenben az időjárás mindezen viszontagságaitól a lovagi torna nézőit mi magunk óvjuk meg, hiszen a Salamon-torony lovagi tornapályájának teljes lelátója fedett, hűvös időben pedig mobil teraszfűtőkkel biztosítjuk a program során a forralt borozás kellemes nyugalmát.

Télen aztán a lovagok beköltöznek a Palotaházba, így fűtött, gyönyörű belső építészeti megoldásokkal büszkélkedő nagytermünkben tekinthetik meg az érdeklődők a körülbelül negyven perces, egyedülálló programot.

Esik? Fúj? Havazik? Akkor olyan helyre érdemes ellátogatnia egy kis aktív kikapcsolódásra, ahol ez nem probléma: Visegrádra.


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Hogy érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét a TripAdvisor felületén!