Magyarország egyik legismertebb strandfürdőjének a Visegrádhoz tartozó Lepence-völgy adott otthont hosszú évtizedeken keresztül, hogy aztán csúfos eseménysorozatok eredményeképpen kénytelenül átadja azt az enyészetnek. Most azonban nagy változás jöhet.

lepence_strand_visegrád

Pillanatkép a múltból: Lepencei Strandfürdő – Visegrád (felső, melegvizes medence)

A hírek szerint nem sokára ismét megnyílhat a strand.
Úgy gondoljuk – és minden bizonnyal ezzel nem vagyunk egyedül – hogy nem csupán a helyiek számára nagy esemény Lepence remélhető újjászületésének híre.
Mert bár igaz, hogy a most huszonéves generáció és az idősebb korosztály rengeteg személyes élményt és csodás nyári heteket köszönhet a strandnak, szerelmek, barátságok, feledhetetlen pillanatok lenyomatát őrzi a szunnyadó völgy, turisztikai szempontból is hatalmas lehetőségről van szó.

Visegrád ugyanis a 2000-es évek közepéig híres Fellegvára és Mátyás emlékezete, no meg persze a Nemzetközi Palotajátékok mellett a lepencei strandfürdőről is híres volt: az ország minden pontjáról, de a környező országokból is tízezrével látogattak hozzánk a strandolni vágyók, s nem kétséges, hogy városunk komoly részben köszönheti turisztikai népszerűségét az egykor virágzó, gyönyörű kilátással rendelkező strandnak is. Mert aki ellátogatott a Lepence-völgybe, bizony benézett Visegrádra is. Aztán visszatért, miután barátainak elmesélte, milyen lenyűgöző dolgokat rejt a Dunakanyar könnyedén megközelíthető, bárki számára elérhető világa.

Szállodánkban mi is megéreztük, hogy az embereknek bizony hiányoznak a medencék nyáron, bővítettük is wellness részlegünket 2015 nyarára egy még nagyobb befogadóképességgel bíró kültéri medencével, mely azóta is komoly népszerűségnek örvend. De akárhogyan is, ha újra megnyit a lepence-völgyi strandfürdő, a Hotel Visegrád is meleg szívvel ajánlja majd a strandot szállóvendégeinek, hiszen azt a kilátást, illetve a termálvíz nyújtotta nagyszerű élményt minden városunkba látogatónak meg kell tapasztalnia egyszer.

Mert Lepence-völgy kincse mindenkit rabul ejtett, aki csak egyszer is ellátogatott a hegyoldalban megbúvó strandfürdőbe. Emblematikus hely volt.
És most mi is nagyon szorítunk azért, hogy nem sokára a legfiatalabbak és a Magyarországot csak nemrégiben felfedező külföldiek is megtapasztalhassák majd, mit jelent hűsítő italt kortyolgatva, a tájban gyönyörködve időzni a domboldalon, karnyújtásnyira az éltető termálvíztől, a Dunától és a türkizkék égtől.


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét a TripAdvisor felületén!