Településünk bővelkedik a szebbnél szebb panorámát ígérő, vagy épp önmagában lenyűgöző látványosságokban. Nem könnyű tehát összeállítani egy TOP 5-ös listát. Mi azért most mégis megpróbáljuk.

5.  Királyi Palota

A Giovanni Dalmata mester által készített Herkules-kúttal a középpontjában a Királyi Palota Visegrád egyik legékesebb látványossága. Az 5 tematikus kiállítást is magába foglaló palota a Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának része, s falai között barangolni nem csupán izgalmas időutazás, de rendkívüli történelmi élmény is.

4.  Zsitvay-kilátó

A Visegrád legtetején található gyönyörű kilátóépületet 1933-ban állították, mely azóta rendkívüli népszerűségnek örvend a természetjárók körében. Szép tiszta időben odafentről ellátni egészen a Zsámbéki-medencéig. Kihagyhatatlan panoráma!

3.  Sibrik-domb

A Salamon-toronytól néhány percnyi sétára lévő Sibrik-domb az egykori Pannonia provincia, a Római Birodalom nyomait őrzi. Alapjai több mint 1700 évvel ezelőtt épültek. Odafentről hihetetlen látvány fogadja a látogatót, hiszen hátterében ott húzódik a hatalmas Duna, körülölelve a Börzsönyt és a Pilist.

2.  Salamon-torony

A visegrádi kettős várrendszer alsó vára, a magyar történelem egyik legemblematikusabb építménye.
A maga helyenkénti 8 méteres falvastagságával a nagy nyári forróságban is isteni hűsítő menedék, így látogatását az épület történeti jelentősége és a környezete által adott csodás kilátás mellett efféle prózai okokból is javasoljuk. :) A falai között megtekinthető kiállítás Visegrád történetét mutatja be az őskortól egészen a huszadik századig.

1.  Fellegvár

Mi más is állhatna listánk első helyén, mint a visegrádi vár, a Várhegy csúcsát diadalmasan ékesítő Fellegvár…
Igazi történelmi zarándokhely, ahonnan évente több millió fotó készül a Dunakanyarról- aki járt már fent, szinte biztos, hogy a következő alkalommal a teraszt keresi fel először a panoráma miatt.
Összesen 6 kiállítás várja a látogatókat, melyek között középkori panoptikum és fegyvertörténeti tárlat is helyet kapott.