Ismét eljött az ideje, hogy visszarepítsük Visegrádot a régi királyok korába. Július 7-8-9-én kerül megrendezésre a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok!

Idén is rengeteg fellépő lesz Visegrádon.

Aki ismeri, vagy akár csak hallott már róla, tudja, hogy Magyarország egyik legnagyobb középkori fesztiváljáról van szó, melynek égiszén belül ezernél is több kosztümös fellépő segíti a sok tízezer látogatót abban, hogy aki csak szeretne, tökéletes hitelességgel merülhessen el a 700 évvel ezelőtti világ autentikus hangulatában.

Gigantikus lovagi tornák

A három nap folyamán péntek délutántól egész nap lehetősége nyílik arra, hogy megnézzen egy lélegzetelállító lovagi tornasorozatot, s az már abszolút az Ön döntése, hogy a magyar, a cseh, vagy a lengyel király tornáját választja-e.

Hogy mire számíthatunk idén? Gyalogos és nehéz páncélos bajvívásokra, lovasbemutatókra, csatajelenetekre, lovasíjász bemutatóra, solymászatra, rengeteg zenére, egy óriási középkori vásárra, reneszánsz táncokra, és persze a mindvégig halható, csatába hívó, immáron emblematikus dobritmusokra. De álljon itt a részletes programleírás is!

Királyi Borudvar

Nemzetközi dobos párbaj

Az idei év egyik különlegessége, hogy három ország (Magyarország, Németország, Olaszország) dobosai is összemérik a tudásukat a Dobos Párbaj során (mindhárom napon Károly Róbert tornájának részeként láthatják és hallhatják az izgalmas előadást).
Hogy melyik csapat lesz a legjobb? Talán a legtechnikásabb? A leghangosabb? A legszebben mozgáselemeket felvonultató együttes? Döntse el a nagyérdemű!

A Visegrádi Dobosok néhány tagja a Tornapályán.

Királyi Borudvar a gasztronómia jegyében

A Királyi Borudvar évek óta a Palotajátékok kiemelt gasztronómiai helyszíne, ahol a vendégek számtalan magyar borkülönlegességet kóstolhatnak meg kedvükre, amiképpen azt is megtapasztalhatják, milyen ételekkel kápráztatták el a királyokat több mint fél évszázaddal ezelőtt a legnevesebb szakácsok.
A Borudvar színpadán olyan együttesek koncertjeit tekinthetjük meg a három nap alatt, mint a Susato Régizene Együttes, a csehországi Remdih, a Hollóének Hungarica, vagy a jól ismert verszenélő együttes, a Misztrál.


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét az alábbi képre kattintva:

hu_reviewus_green