Hogy mit látunk, ha belépünk egy helyiségbe, alapvetően határozza meg hangulatunkat és benyomásainkat. Az ember persze nem figyel oda tudatosan minden részletre, sokszor nem is tudjuk pontosan, miért jó, ami jó. A megfelelő növények kiválasztásánál ez a tényező az egyik legfőbb szempont.

wp_20161125_14_17_07_rich

A virágokat ugyanis a legtöbben nem figyeljük meg részletesen, hacsak nem foglalkozunk mi magunk is növényekkel, kertészettel, virág-design kérdésekkel, vagy nem vagyunk elkötelezett rajongói a természetes térdíszítésnek.

Szállodánk 2016-ban kezdte meg a közös munkát Vörös Ákossal, a Genium Kert fiatal szakértőjével, aki először szállodánk kertjét álmodta újra, majd nemrégiben a Hotel Visegrád belső helyiségeinek növénygyűjteményét is gondozása alá vette.wp_20161125_14_18_37_rich

 

Ennek eredményeképpen a Hotel Visegrád vendégei jó egynéhány új növényfajjal is találkozhatnak szállodánk halljában, a recepción, a
folyósokon, illetve a wellness részleg különféle tereiben, melyeket a Plant Art, illetve a New Garden kertészetektől szereztünk be Ákos segítségével.

Igyekeztünk egzotikus virágfajokkal is gazdagítani a repertoárt, így került például a főbejárat mellé egy habitusában és levélformáit tekintve is igen különleges változat, a Trachycarpus fortunei, magyaurul egy kínai kenderpálma.

A medencék környezetét immáron új ficusok és pálmafélék díszítik, melyeknek eredeti élőhelyén is a wellness részleg ezen területére jellemző hőmérséklet uralkodik. Ezek a növények tehát kifejezetten otthon érzik magukat nálunk, hiszen az 50%-os relatív páratartalom az igazán ideális számunkra.

Reméljük, hogy Önök is örömüket lelik majd a szálloda új lakóinak szemet gyönyörködtető jelenlétében!

wp_20161125_14_16_03_rich

Mi magunk boldogan fogadtuk a jövevényeket, már most nagyon szeretjük őket, s bízunk benne, hogy ha különösebb feltűnést nem is keltenek majd – hiszen egy szállodában az ember ritkán figyel kifejezetten a növényekre –, csendes eleganciájukkal és szépségükkel Önöket is megörvendeztetik majd.


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét a TripAdvisor felületén!