Vörös Ákos, a Hotel Visegrád kertésze, a GeniumKert munkatársa újságolta büszkén, hogy immáron a szálloda teljes kültéri növényzete teljes pompájában, tökéletesen készen áll a nyári szezonra.

Ez abban a tekintetben bizony nem kis teljesítmény, hogy az elmúlt tél extrém hideg időjárása alaposan feladta a leckét a növényzetnek, és sajnos nem minden növényfajtáról mondhatjuk el, hogy sikerrel megküzdött volna a decemberi-januári időjárás viszontagságaival.

A Panorámateraszra ültetett korallberkenyék sajnos nem bírták a hideget, tavasszal elkezdték ledobni a lombjukat, s bár volt még néhány menthető hajtás, a regenerációhoz közel egy évre lett volna szükség.
Így esett a választás a babérmeggy Caucasica fajtájára (Prunus laurocerasus ’Caucasica’), mely örökzöld mediterrán cserje lévén tökéletesen alkalmazkodni képes a körülményekhez, s remekül betölti takaró, térelválasztó funkcióját is.

Balkonládáink is új lakókat kaptak. Physocarpus opulifolius ’Luteus és’Diabolo’ Hólyagvessző Luteus, illetve Diabolo fajtáival gazdagodott a környezet. Szeretjük őket nagyon, és bízunk benne, hogy jól viselik majd a meleget.
Bízunk benne, hogy az Önök tetszését is elnyeri majd a nyárba öltözött Hotel Visegrád!


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét az alábbi képre kattintva:

hu_reviewus_green