Visegrád a nyári pompájában ragyog, és programok hosszú sorával várja az ide látogatókat!

Ha csak egy rövid kiruccanás fér bele idén nyáron, nem szükséges sokat kalkulálni az utazással, hiszen Budapesttől alig 40 percre található a Dunakanyar egyik legpompásabb ékköve: Visegrád. A hatalmas programválasztéknak köszönhetően az unalom itt ismeretlen fogalom, hiszen a nagy múltú városban egyszerre virágzik az újjáéledt történelem, a kultúra, a művészet, a gasztronómiai ínyencségek tárháza, s mindemellett a környező vidék és a panoráma minden természetbarát szívét garantáltan megdobogtatja. Lássuk, milyen lehetőségeket kínál Visegrád!

A művészet és a történelem összefonódása

Nyáron a Duna hullámai is vígan táncolnak a szabadtéri fesztiválokon, melyek igen széles műfaji választékban szórakoztatják a közönséget, hiszen helyet kap itt többek között a rock, a jazz, a világ- és népzene, de a színház és a tudomány is. Annyi különböző stílus hangja zendül fel… A hely mégis képes magába olvasztani őket, és egyfajta jellegzetes, visegrádi hangulattal megspékelni.
Nem túlzás: a város tisztán érezhetően magában őrzi a hosszú évszázadok hatásait.

A táj varázsa

A Dunakanyarra nyíló panoráma Visegrád bármely kilátójából egyszerűen fenséges. Nem hiába volt ez mindig az egyik legkedveltebb helye királyoknak, nemeseknek, művészeknek. Mesébe illő, ahogyan a Duna kacéran kanyarog a Visegrádi-hegység és a Börzsöny között, és bizonyára nincs olyan magyar túrázó, aki ne járt volna a vidéken futó túraösvények valamelyikén, melyek közül kár is lenne kiemelni a legnevesebbeket, hiszen valamennyi európai hírű. A helyiek hűségesen őrzik és gondozzák a régiek hagyatékát, mely ott rejlik a tájban, a levegőben, a lelkekben.