Az utóbbi napokban a híradások szinte másról sem szóltak, mint megdőlő hideg rekordokról, extrém fagyról és úgy általában a rettenetes hidegről. A tél tehát tagadhatatlanul uralkodik. A télűző farsangi mulatozás azonban már nem sokat várat magára túl sokáig…

farsangi-bal

Idén sem hagyjuk ki a jelmezversenyt!

Sőt! Ha a hagyományos farsangi időszakra gondolunk, január 6., azaz vízkereszt óta már benne is vagyunk, s február 28-án érkezünk a végére, húshagyókedden. Ezen a napon kezdődik a nagyböjt, s ekkor öltünk magunkra a kedvelt népszokás szerint különféle maskarákat, hogy elűzzük a gonosz szellemeket, s velük együtt, ha egy mód van rá, a február végén már nem túl népszerű telet is. E napon még utoljára az is ehet húst, aki böjtölésbe kezd, ráadásul mulathat is még egy nagyot a csendes, gondolatokkal teli befelé fordulás előtt.

A „farsang farka”

A magyar néphagyomány így nevezi a világszerte ismert és megült (vagy még inkább megtáncolt) karnevált, mely a modern, köznapi gondolkodás szerint maga a farsang.
Ez a farsangi idény záróakkordja, s e rendszerint vasárnaptól keddig tartó rövid időszakban egymást érik a mulatságok, az összejövetelek, a közösségi programok.

Ez alól a Hotel Visegrád sem kivétel, hiszen ahogyan a korábbi években is, idén sem maradhat el a farsangi bál, melynek 2017 februárjában is a Sirály Étterem ad otthont.


Farsangi Bál a Hotel Visegrád Sirály Éttermében


Két alkalom közül is lehet választani. Mindkettőt kicsit előrehoztuk, hogy aki szeretne, annak ellenére is velünk mulathasson, hogy a hagyományos „farsang farkára” már elígérkezett valahová, esetleg február végén számára is indulnak a kora tavaszi céges csapatépítők.

Idén is lesz jelmezverseny! Érdemes ötletes öltözetet választani, hiszen a nyertes díja egy ajándékutalvány, mely felhasználható a Sirály Étteremben és Renaissance Étteremben.

Nem a bál azonban az egyetlen esemény, amit szívesen kiemelnénk e neves időintervallumból.
Látogassanak el hozzánk különleges Farsangi Hétvégéink valamelyikén, s élvezzék a visegrádi vendégszeretet és a testet-lelket melengető wellness mellett olyan különleges programjainkat is, mint a lovagi torna!

Farsangi fogások, remek zenék, és egy gyönyörű gránit svédasztal debütálója

Aki velünk tart a farsangi bálon, Veres Sándor, éttermünk séfje által megálmodott farsangi ételkülönlegességeinket egy gyönyörű, gránit svédasztalról mustrálhatja majd végig, mely szépséges darab szállodánk legújabb, állandó lakója.

WP_20161222_15_21_59_Pro

Tekintse meg élőben is egy gyönyörű gránit svédasztalt!

Mit gondol? A tél vajon akkor is elfut, ha nem nyomatékosítjuk egy nagy bálozással, hogy most már inkább a tavaszra vágyunk? Szerintünk nem érdemes a véletlenre bízni a dolgot…


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét az alábbi képre kattintva:

hu_reviewus_green