Még manapság is sokan szkeptikusak a masszázs jótékony hatásaival kapcsolatban, vagy legalábbis nem tulajdonítanak nagy jelentőséget neki. Azonban vitathatatlan a tény, miszerint a masszázs a napjainkban fellelhető egyik leghatékonyabb és legegyszerűbb eszköz a testi és lelki egészségmegőrzésben.

Nézzük,  milyen jótékony hatással bír, ha átadjuk magunkat egy profi masszőr szaktudásának.

A megelőzés fontossága

Mindig jobb megelőzni a bajt, főleg, ha mindezt egy kellemes, ellazító masszázzsal tehetjük meg.

Egyre több orvosi tanulmány bizonyítja, hogy a hosszan tartó stressz nagymértékben hozzájárul számos krónikus betegség kialakulásához, melyek aztán megkeseríthetik a mindennapi életünket. A masszázs viszont ellazítja az izmokat és az idegeket, amivel egy rendkívül jótékony meditatív és stresszmentes állapotba kerülünk. Ez által pedig nemcsak az izmokban kialakult görcsöket és csomókat lehet megszüntetni, hanem a számunkra már talán észrevehetetlen szellemi feszültséget is.

A wellness szolgáltatásaink között fellelhető relaxáló masszázsok különlegessége, hogy nyugtató illóolajokkal és krémekkel segítjük ezt a jótékony hatást, így a kezelés után a szürke hétköznapok és a bosszantó főnök igazán távolinak fog hatni.

Ha már komolyabb a probléma…

A masszázs fokozza az immunrendszer működését és a méregtelenítő folyamatokat az által, hogy serkenti a vér- és nyirokkeringést. Mindez pedig hozzájárul ahhoz, hogy mérséklődjön a fájdalom és a krónikus fáradtságérzet, vagyis a masszázs rendkívül hatékony mind a reumatikus, mind pedig az életmódból adódó fizikai terhelés hatásainak kezelésére. Azok számára is erősen javasolt egy teljes testmasszázs, akik ülőmunkát vagy éppen kemény fizikai munkát végeznek, esetleg komolyabban sportolnak.

Ha pedig nagyon száraz bőrrel áldott meg minket a sors, vagy éppen az öregedést akarjuk kicsit elodázni, a masszázzsal egybekötött olívás nedvességpótlás akár az arcon, akár a testen igazán üdítően hat.