Ebben a meleg időben sokan választják frissítésképp a strandokat, azonban van más alternatíva is, amellyel elmenekülhetünk a hőség elől.

A 30°C feletti hőmérséklet a legtöbbünket arra készteti, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyjuk el a légkondicionált helyiségek védőfalait, viszont így sajnos a nyár minimum ezer pillanatáról maradhatunk le nap mint nap. Igaz, hogy vannak veszélyei a szabadban töltött időnek, ezekkel pedig muszáj számolnunk (lásd cikkünket a napozás veszélyeiről), de a megfelelő óvintézkedésekkel és helyszínválasztással kockázatmentesen nyerhetünk a hőség feletti küzdelemben. Ne hagyjuk tehát, hogy a nyár legyőzzön minket, inkább kapjuk magunkra a hátizsákunknak, és keljünk útra egyik legmesésebb hazai erdőségünkbe!

A Pilisi Parkerdőben ugyanis míg a fák nagyra nőnek, a hőmérő higanyszála nem emelkedik különösebben. A terület hatalmas, és a számos túraútvonal közül biztosan mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt, ugyanakkor a kevésbé tapasztalt túrázók számára nyitott a túravezetői segítség is. Mindemellett a Dunakanyarban a kerékpártúra útvonalak is jól kiépítettek, így akár két keréken is süvíthetünk a fölénk tornyosuló fák között. Persze ne felejtsünk el elegendő folyadékot vinni magunkkal, bár az út során is rábukkanhatunk egy-egy forrásra, mely kiváló testi és szellemi frissítőként szolgál (az egyik legközelebbi és legnépszerűbb ezek közül a Kaán-forrás).

Ha Visegrádra látogatnak, nem érdemes kihagyni a dömösi körtúrát sem, mely a Rám-szakadék érintésével egy közel 10 km-es körben vezeti a túrázókat a vidék egyik legszebb térségében.
Az útvonal vadregényes és erdőkkel gazdagon tarkított, a kilátásban pedig mennyei.

A merészebbeknek meleg szívvel ajánljuk a kicsivel hosszabb Spartacus-ösvényt.

A túra végeztével élménymedencéink és frissítő pezsgőfürdőnk is rendelkezésére állnak, – csak hogy igazán méltó módon záruljon a gyönyörű nap.

Fotó forrása: www.parkerdo.hu