Mi sem hittük volna, hogy van ilyen. Pedig van. Azt sem hittük, hogy épp Visegrádon esélyes. Tévedtünk. Óriási élmény volt.

kepernyokep-2016-11-20-11-39-11

Egyáltalán nem lepődünk meg, amikor szervezők keresnek meg bennünket egy leendő csoportunk nevében, s különféle igényeik kapcsán előre tisztáznak néhány rendhagyónak gondolt opciót: többen is vannak a csapatban vegetáriánusok, esetleg vegánok; a csoport nem iszik alkoholt; jó volna néhány céges molinó kihelyezése; és a többi. A sort folytathatnánk. Ahány csoport, annyiféle igény.

A lényeg, hogy bennünk van az érzés: nem nagyon érhet minket meglepetés.

A minap azonban befutott hozzánk egy igencsak meglepő kérés: érkezne a szállodába egy indiai csoport, akik bár Magyarországon időznek, de mind vallási, mind a jó hazait előnyben részesítő elgondolások alapján arra jutottak, hogy most már egy kis indiait szeretnének enni. Méghozzá autentikus formában. Séfünknek erre a hírre egy pillanatra muszáj volt leülnie…

Mert – és azt hiszem, ezt őszintén beismerhetem séfünk nevében is – nem csupán Önök (tisztelet a kivételnek) nem sejtik elsőre, de második nekifutásra sem, hogy mi az a Rajma Masala, vagy a Palak Paneer, de valószínűleg Roti-val sem sűrűn találkoztak még.
Egy ilyen szituáció azonban kihívás is egyben, azt pedig nagyon szeretjük!

kepernyokep-2016-11-20-11-38-47

Nekiláttunk a munkának. Sürögtek-forogtak a konyhában a kollégák, ment a brainstorming: hogyan varázsoljuk ide Visegrádra Indiát? Mert erre speciel még egyszer sem volt szükség.
Vendégeink azonban, a legnagyobb meglepetésünkre olyannyira segítőkészek voltak, hogy tulajdonképpen végiginstruálták a leglényegesebb folyamatokat.

Mindeközben pedig szép lassan kialakult a szálloda éttermében egy olyan mulatság, indiai és magyar zenékkel vegyesen, amilyennel előtte nem igazán volt dolgunk ilyen korai órában.

Lehet, hogy az időeltolódás volt az oka?

Lehet…

Mindaz, amit átélhettünk, mindennél jobban mutatja, hogy mi mindenre számíthat az ember egy szokványosnak tűnő hétköznapon.
Ahogyan azt is, hogy a jó hangulatnak mindenhol, mindenkor helye van a világban.


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Hogy érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét a TripAdvisor felületén!