Vannak méltatlanul elfeledett csodái a konyhaművészetnek. Ilyen a fenséges, nagy gonddal elkészített császárhús is, éttermünk konyhájának legújabb fogása, sous vide-álva!

visegradi etterem_sous vide csaszarhus

A császárhús alapanyaga nem más, mint a sertés hasalja, mely a hagyományos magyar gasztronómia egyik alapköve, elég csak a világhírű erdélyi szalonnára gondolni…

Napjainkban azonban nincs könnyű helyzetben a magyar konyha tradíciója, hiszen a gasztro-forradalom, mely az önmaga jogán a 2010-es évek egyik legnagyobb csodája, nem minden esetben kedvez a régi, jól bevált konyhai megoldásoknak, tradíció ide vagy oda.

Mi a Hotel Visegrád éttermében mindezzel kapcsolatban az arany középutat képviseljük: nagyon lényegesnek tartjuk az új ötleteket, új megvalósítási formákat és eddig sosem látott, izgalmas konyhaművészeti megoldásokat, emellett azonban szeretnénk, ha a magyar konyha évszázados múltja előtt is méltó módon tiszteleghetnénk.

Így született meg márciusban a Sirály Étterem séfjének keze alatt a gyönyörűen ropogós, készítésének utolsó fázisában lepirított, sous vide-ált császárhús.

Az ízek a hagyományos elkészítési megoldástól eltérő módszernek köszönhetően még jobban összeérnek, nincs olyan összetevője az így megsütött császárhúsnak, mely ne venné ki a részét az ízharmóniából, így a végeredmény egy nagyszerű tradicionális fogás ízig-vérig modern újragondolása.

Áprilistól Ön is megkóstolhatja! Várjuk szeretettel a Hotel Visegrád éttermében!


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét az alábbi képre kattintva:

hu_reviewus_green