Töltsön el egy izgalmas és pihentető farsangi wellness hétvégét Visegrádon!

A tavasz már ásítozik a Visegrádi-hegység lábánál, egyelőre viszont úgy tűnik, hogy a tél még szívesen maradna. Azonban mindannyian izgatottabbak vagyunk, ahogy a Nap hétről-hétre melegebben süt. Lassanként előbukkannak a föld alól az első tavaszi virágok is (a hóvirág már sok helyütt látható). Jócskán benne vagyunk már a farsangban.

A farsangi hagyományok

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig, tehát idén március 6-ig tart. Ekkor zajlik a tavaszvárás és télűzés világszerte, hagyományőrzéssel megfűszerezett mulatságok keretében. Habár a farsang a böjt kezdetéig tart, ez az ünnep nem kötődik szorosan a valláshoz, sőt, a középkorban még bűnös szokásnak tartották.
Aztán persze Mátyás király udvarában lassan felbukkantak az itáliai-francia mintára szervezett tavaszköszöntő, álarcos bálok, maszkabálok, és velük együtt a húsos csemegékkel teli asztalok, melyeket mi is megidézünk egy királyi vacsorával egybekötött bállal.


Farsangi hétvégék a Hotel Visegrádban – Jelentkezzen most!


Párviadal a téllel

A farsang talán legjobban ismert jelképei a maszkos emberek tréfás összecsapásai a telet jelképező ártó lényekkel, vagy éppen – néhány üveg bor után – egymással. A XVI. századból ered a párviadal története, mely nevezetesen Cibere vajda és Koncz király között zajlik, s a farsangi vigasságok böjtté alakulását szimbolizálja, valamint a tél áthajlását a tavaszba.
A visegrádi Szent György Lovagrend hagyományőrző tornáinak keretein belül elhozzuk Önök elé a drámai összecsapást. A bátrabbak kipróbálhatják a lovagok fegyvereit is a küzdelmeket követően.

A télen szerzett „sebek orvoslása”

A bált és az lovagi tornát kipihenendő, a Dunakanyar friss levegője és a csodálatos panoráma együttállásának köszönhetően számos lehetőség nyílik. A szaunák, valamint a sókamrák tökéletesen alkalmasak arra, hogy a tél folyamán összegyűlt ártó méreganyagokat és a stresszt kiűzzük magunkból.
Emellett a fűtött medencében, valamint a gyönyörű kilátással egybekötött pezsgőfürdőben megmártózva felfrissíthetjük a vérkeringést és vele együtt a közérzetet is, erőt gyűjtve ahhoz, hogy kibírjuk még azt a valódi tavaszig hátra lévő rövid időt.