Bizonyára Ön is tudja, hogy a Hotel Visegrád kiváló túraútvonalak tervezésében is a segítségére lehet.
Na de látta már a fővárost Visegrád tetejéről, a Zsitvay-kilátóról?

Zsitvay Tibor, egykori igazságügy-miniszter és a Magyar Turista Szövetség elnöke a névadója gyönyörű kilátónknak, mely azon a helyen a található, ahol egykor a Zsitvay-család villája is állott, a 378 méter magasan a város fölé emelkedő Nagyvillám tetején.

A kilátó tetejéről szemlélve lélegzetelállító látvány fogad bennünket, s úgy láthatjuk odafentről a Dunakanyart és a fővárost, ahogyan addig sohasem, ráadásul egyazon pontról. A Zsitvay-kilátóról tényleg nem lehet „rossz felé nézni”.

A Mátra-Pilis-Zsámbéki-medence háromszög a maga teljességében csodálható a majdnem 400 méteres magasságból, ha tiszta az idő. És ha bár e pillanatban nem kedvez az időjárás, érdemes majd a látogatás előtt megnézni az előrejelzést, és kiválasztani egy dátumot, amikor a szép idő elénk tárhatja ezt a hihetetlen panorámát. Ide kattintva bármikor tájékozódhat 15 napra előre.

A kilátó tetején található ábrák és jelzések segítségével bárki könnyedén beazonosíthatja, hogy mit és merre láthatunk pontosan. A gyerekek, mint  izgalmas játékot, imádják ezt a lehetőséget.

A Pilis késő ősszel is gyönyörű, hiszen most még minden aranysárga és rozsdabarna, jó időben pedig maga a lelki megtisztulás egy néhány órás kiruccanás odafent!

A kilátó október 15. és április 15.  között hivatalosan szombaton és vasárnap, 10:00-től 16:00 óráig tart nyitva, de egyeztetés alapján, csoportosan a hét bármely, megbeszélt napján látogatható.


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét az alábbi képre kattintva:

hu_reviewus_green