Ha ősszel megérkezel Visegrádra, a Hotel Visegrád vendégeként biztos lehetsz benne, hogy minden aktualitásról és idényprogramról beszámolunk majd, hogy ittléted során minél több izgalmas lehetőség közül válogathass. Az ősz, mint a Dunakanyar tekintetében talán legszebb évszak azonban tartogat olyan ajándékokat is, melyek arra várnak, hogy Te magad fedezd fel őket kedved, hangulatod, és persze az épp aktuális időjárás függvényében. 

Bakanccsal a Pilisben

Akkor is érdemes lehet elindulni feldedezni a Pilis környező látványosságait, ha alapvetően wellnessezni érkeztek. Hiszen tudvalevő, hogy a pezsgőfürdő, a szauna is akkor esik a legjobban, ha napközen sikerül egy kis fizikai terhelésnek is kitenni magunkat. A Visegrád fölött húzódó Pilis-vonulatoknál jobb lehetőséget minderre keresve sem talál az ember. Csak néhány a közelben lévő természeti látványosságok közül: Rám-szakadék, Vadálló-kövek, Zsitvay-kilátó, Mogyoró-hegy, Dobogókő, vagy épp a pillanatok alatt megközelíthető, ám annál csodásabb Ördögmalom-vízesés…

Hajókirándulás a Dunán

Az őszi Visegrád talán legkülönlegesebb élménye a rozsdabarnába öltözött táj szerelmesei számára egy tartalmas hajókiránulás lehet, legyen bár a cél Esztergom, Zebegény, vagy akár Szentendre, esetleg a főváros.
A Mahart-PassNave sétahajóiról szemlélve egy teljesen új világ tárul elénk, hiszen a Dunakanyart a vízről szemlélve olyan izgalmas látvivalókat is felfedezhetünk, amelyek a partról nézve egyébként nem fednék fel magukat a mégoly kiváncsi tekintetek számára sem.