Hagyományt őrizni ezerféleképpen lehet. Napjaink gasztro-forradalmának idején ennek ékes példáival rendre találkozhatunk országszerte az ételek-italok világában is.
Például Visegrádon, szállodánktól három percnyi sétára…

visegrad_palinkamuzeum

Érdemes alászállni…

 

E témakörben elsősorban a Szent-György Lovagrend hagyományőrző tevékenységének csodájáról híres napjaink Visegrádja, ám a szintén nevezetes Renaissance Étterem mellett van még egy különleges kis mikrovilága városunknak, mely hasonlóképpen garantálja az időutazást, ám egy egészen más területen.
A Zugfőzde Pálinkamúzeumban a leghíresebb magyar nedűé a főszerep.

Fejekre vigyázni – irány a pince!

Máthé Gábor és Spáth Dia saját otthonának pincéjében álmodta meg a kedves kis múzeumot, nem sokkal azután, hogy 2001-ben megvásárolták az ingatlant. A gondolat a felújítás során született, hiszen a renoválás során számtalan furcsábbnál furcsább eszközre és tárgyra bukkantak az újdonsült tulajok, s hamar kiderült, hogy az 1900-as évek elején épp ebben az épületben működött Visegrád népszerű szatócsboltja, melynek nyomait azonban a viszontagságos huszadik század majdhogynem teljesen eltüntette.

Gáborék tehát őrlődtek, gondolkodtak, majd miután otthonuk elkészült, döntést hoztak: pálinkamúzeumot nyitnak Visegrádon, az egykori szatócsbolt helyén. Ilyen még úgysincs a környéken…

A Zugfőzde Pálinkamúzeum Gábor és Dia ügyességének köszönhetően napjainkra komoly népszerűségre tett szert, s a vele majdhogynem épp szemben található kultikus pub, a Teázoo mellett immáron a Rév utca országos hírnevét gazdagítja. A Visegrádra látogató, prémium italokat kedvelő közönség számára így egy rövid utcácskán belül több lehetőség is akad a minőségi szórakozásra, nézelődésre és Gáboréknak köszönhetően a történelmi-ipartörténeti időutazásra is.

A Zugfőzdében tehát lehetőség nyílik egy izgalmas tárlatvezetésre, melynek során az is kiderül, hogy a régiek milyen csalafinta módszerekkel rejtették el a zugpálinkát a rajtaütésszerűen kiérkező fináncok elől, és persze a pálinkakóstolás sem maradhat el. Mert valljuk be őszintén, a szerelemről sem elég csupán beszélni…

És hogy mi az a Pálinkatúra? Ide kattintva ezt is megtudhatja!


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét az alábbi képre kattintva:

hu_reviewus_green