Pattanjon két kerékre Visegrádon, használja ki a csodás enyhe idő adta lehetőséget!

Bár a kerékpározás elkötelezett hívei a legnagyobb kánikulában és a legdermesztőbb hidegben is képesek (bicikli)kormányt ragadni, hogy hobbijuknak hódoljanak, az átlagemberek számára ez a sportos időtöltés igencsak időjárás- és évszakfüggő. Éppen ezért nem is tudnánk jobb időpontot választani a Visegrád környéki kerékpározási lehetőségekről szóló bejegyzéshez, mint ez a mostani enyhe kora nyári klíma.


Válasszon egy izgalmas kerékpártúra-útvonalat Visegrádon!Mi elvisszük kedvenc helyszíneire!


Visegrád környéke, a pilisi régió régóta az ország egyik legkedveltebb kerékpárútvonalának számít. Hazánk a vizek országa, és bár a biciklizés elsősorban szárazföldi elfoglaltság, sokat elárul rólunk, hogy a legkedveltebb útvonalaink mégis vizekhez kötődnek. Említhetnénk a tókerülő utakat, legyen szó a Fertő- vagy a Velencei tó körbetekeréséről, és hát persze ott vannak a különböző lélegzetű Balaton-kerülő túrák is. A tavak köré épülő körkörös pályák mellett azonban nagy folyónkat, a Dunát is követhetjük, és a pilisi térség egyben két előnnyel is jár. Míg a Dunára nyíló látvány a vízközelség felemelő érzését kölcsönzi (versenyt tekerünk a folyóval, pihenünk a partján, belógatjuk a fáradt lábfejünket), addig a környező hegyek és az azokat tarkító házacskák látványa igazán festői környezetbe vonja sportos elfoglaltságunkat, és ha nem sietünk, nagyszerű fotókat készíthetünk emlékbe, vagy akár közvetlenül instagramra is.

A kerékpározás szerelmeseinek jó hírrel tudunk szolgálni: azok, akik számára nehézséget jelent a kétkerekű paripákat idáig szállítani (mert éppenséggel nem azzal jöttek eleve), vagy akiknek csak itt jön meg a kedvük, hogy biciklire pattanjanak, könnyen kölcsönözhetnek hotelünk készletéből. Ezen kívül lehetőség nyílik vezetett túrákra is: legyen szó Paprétről, Pilisszentlászlóról vagy Dobogókőről, bármelyik irányba könnyen el lehet jutni tőlünk!


Kövesse legfrissebb ajánlatainkért a Hotel Visegrád Facebook-oldalát is!