A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezzük az immáron hagyományossá lett adventi kézműves vásárukat a Palotaházban. Aprócska, családias, kedves, és minőségi. Akárcsak Visegrád.

adventi-vasar-visegrad

Idén december 10-11. között ad otthont adventi vásárunknak a Palotaház piacudvara (ahol egyébként a mesterségek laknak) és a nagyterem, s reményeink szerint 2016-ban is sok százan látogatnak majd el hozzánk, hogy a gyerekkel (és persze kézműves mesterek segítségével) klasszikus karácsonyfa díszeket készítsenek, megnézzék és meghallgassák a Portéka színpad interaktív előadását, részt vegyenek egy páratlan Forró csoki partin, megnézzenek szombaton egy lovagi torna bemutatót a Szent György Lovagrend tolmácsolásában és meghallgassák a Szimbola zenéjét vasárnap délután.
Programokban tehát nem lesz hiány!

Azért hoztuk életre a vásárt, hogy mi is csatlakozzunk midazon városok és települések sorához, akik az adventi időszakban különféle programokkal és tematikus vásári forgataggal készülnek az ünnepekre, ugyanakkor lényeges volt, hogy méreteinkhez igazodva gondolkodjunk a szervezésben.
Adventi vásárunk Visegrád méreteihez és jellegéhez igazodva inkább egy kellemes hétvégét jelent, mintsem a bécsi nagy vásárok magyar változatát, melynek során együtt lehetnek egy kicsit a helyi kézművesek, bemutathatják, mivel foglalkoztak egész évben, közben pedig a gyereket sem kell otthon hagyni, sőt! Mindehhez pedig ha egyre többen és többen csatlakoznak a városunkba látogatók, ők is átérezhetik konvenciók és „turisztikai bemutatójelleg” nélkül, hogy milyen is visegrádinak lenni, milyen az ország egyik legszebb kisvárosában élni.

Szombaton a 12:30-kor kezdődő, páratlan lovagi torna bemutatót interaktív gyerekprogramok követik (a felnőttek addig nyugodtan forralt borozhatnak és beszélgethetnek), melynek csúcspontja a 17:00-kor kezdődő „decemberi csillagok” című gyermekelőadás lesz, mely után máris kezdetét veszi a „Forrócsoki parti”.

Vasárnap, azaz december 11-én 13:30-tól nyílik lehetőség a közös karácsonyi készülődésre, majd 16:30-kor mindannyian részt vehetünk a Palotaház nagytermében kezdődő Szimbola koncerten.

A Szimbola arról mesél a zene nyelvén, hogy hányféleképpen lehet újra és újraértelmezni a magyar népzenei kincset, s hogy miképpen lehet zenébe foglalni a legszebb magyar verseket.

A visegrádi adventi vásár nem Bécs és nem a Vörösmarty tér. Visegrád ünnepi díszben. Ünnepi hangulatban. Finom fahéjas forralt bor illattal és rendhagyó dallamokkal. Valami olyasmi, amit érdemes legalább egyszer megnézni és megtapasztalni az életben.


Ne maradjon le Visegrád legfontosabb eseményeiről! Kövessen bennünket Facebook oldalunkon is!

Jól érezte magát szállodánkban? Írja meg véleményét a TripAdvisor felületén!